вівторок, 12 червня 2018 14:13

Україна може створити ракету, яка долетить до Москви

Україна може створити ракету, яка долетить до Москви
Крилата ракета "Нептун", українського виробництва. Фото: Facebook

Для стримування Росії ефективним може стати створення ракети середньої дальності для потреб української армії.

Розробники можуть створити ракету середньої дальності, що зможе долетіти до Москви. Про це розповів керівник Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак, в інтерв'ю УНІАН.

"КБ "Луч" веде розробку крилатої ракети "Нептун", яка може стати зброєю стримування, тобто системою, яка може вражати цілі далеко в тилу противника. Зараз вона має дальність до 300 км", - розповів він.

Експерт додав, що участь України в міжнародному Режимі контролю за ракетними технологіями (РКРТ) дозволяє Києву виробляти для потреб української оборони ракети дальністю до 500 км.

"В майбутньому, я не виключаю, що Україна може створити ракету дальністю до 1,5 тисячі кілометрів, і тоді вона зможе долетіти до Москви. Українські зброярі готові це зробити, якщо на політичному рівні буде досягнута можливість для України створювати такі ракети", - розповів Бадрак.

Крім того, експерт не виключає, що керовану ракету "Бар'єр-2В" використають для створення в Україні ударного безпілотного комплексу.

"Коли відбулося кілька контрактів на продаж вертольотів Мі-24 в Азербайджан, то українську ракету "Бар'єр-2В", яку зробило КБ "Луч", було інтегровано в систему бою вертольота. Раніше українські вертольоти мали лише некеровані ракети. Тепер мають керовану ракету з дальністю бою до 8 км", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас засліпило і оглушило, але ми живі" - терористи обстріляли цивільних

За словами Бадрака, лише шість чи сім держав світу можуть створювати ударні безпілотні комплекси.

"Сьогодні вже українські зброярі подолали ще один рубіж – це створення фактично оптико-електронної системи прицілювання для вертольота. Вдалося створити систему керування вогнем з назвою 524Р. Бойовий вертоліт отримає можливість вести бій вночі або за поганих погодних умов. Це дуже великий успіх, тому що раніше такого не було", - додав Бадрак.

Українські ракетні комплекси "Скіф" та "Корсар" показали результат не гірший за американські протитанкові комплекси Javelin. На стрільбах українські ПТРК вразили цілі так само, як Javelin: "100-відсоткове влучання на дальності майже два кілометри".

Зараз ви читаєте новину «Україна може створити ракету, яка долетить до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі