вівторок, 30 березня 2021 07:13

Україна готова до наступу на Донбасі, але є ризики – Хомчак

Україна готова до наступу на Донбасі, але є ризики – Хомчак
ЗСУ мають бути готові до оборони своєї території і тому постійно проводять навчання і "готуються до всіх дій", зокрема і до наступу. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Українська армія готова піти у наступ на Донбасі та має шанси повернути окуповані території.

Втім, спроба відвоювати українську землю пов'язана із численними ризиками та може призвести до непоправних наслідків. І майбутня атака залежить не від наказу президента Володимира Зеленського. Про це головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак повідомив в етері передачі "БАЦМАН".

"У Зеленського проблеми надати команду чи ухвалити рішення немає. Просто треба прорахувати всі наслідки, сили і можливості, резерви, готовність держави. Якщо ми сьогодні йдемо наступати, ми розуміємо, що Донецьк - це багатомільйонне місто. Є ризики, що загине дуже багато місцевого цивільного населення. Треба оцінити ризики, хто проти нас піде", – пояснив Хомчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про вихід з режиму перемир'я не йдеться: коли повідомлять результати засідання ТКГ

ЗСУ мають бути готові до оборони своєї території і тому постійно проводять навчання і "готуються до всіх дій", зокрема і до наступу, зазначив Хомчак.

"Ми створюємо навчально-матеріальні бази, нам в цьому дуже серйозно допомагають партнери. Тому що по-іншому не можна. Якщо ви запитаєте, чи готові ми сьогодні до наступу? Готові, тому що Україна знаходиться в небезпеці", – сказав глава Генштабу.

Він стверджує, що ЗСУ були готові до наступу в 2014 році, але цьому завадили регулярні війська Росії на Донбасі.

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню. Із них 8 разів окупанти цілилися по позиціях ЗСУ, один раз по населеному пункту. І один раз мінували дистанційно наші позиції.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова до наступу на Донбасі, але є ризики – Хомчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі