пʼятниця, 24 січня 2020 18:30

Україна досі залишається державою із хуторським мисленням - Жданов

Надання особливого статусу призведе до розколу країни.

"Якщо дати Донбасу особливий статус, то в нас почнеться парад обласних суверенітетів. Почнуть вимагати автономії різні області і це призведе до Федералізації. Все тому, що в нас досі психологія хуторської держава", - каже Gazeta.ua військовий експерт Олег Жданов.

Україна не окреслює свої позиції і не висуває вимог.

"В чому суверенність держави – в її вимогах та бажаннях і наскільки держава готова відстоювати свою позицію, настільки вона суверенна в міжнародному плані. Ми зараз йдемо в течії, коли умови нам диктує весь світ. До речі це збігається з епохою тіньової політики, коли влада не вважає за потрібне нам щось доносити. А раніше, при Петрові Порошенку, йшла політика подвійних стандартів, коли Петро Олексійович у Києві казав про протистояння РФ, а на зустрічі з європейськими лідерами – про бойовиків", - каже він.

Автор: Страна
  Володимир Зеленський зачастив з телефонними розмовами із Путіним. Про їх проведення ніхто не повідомляє
Володимир Зеленський зачастив з телефонними розмовами із Путіним. Про їх проведення ніхто не повідомляє

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жодні дослідження не можуть зупиняти відновлення цілісності держави - Марія Золкіна

Тіньова політика може загрожувати нашим інтересам.

"Іноді випливає дуже цікава інформація між строк, коли пан Зеленський в інтерв'ю ізраїльській газеті розповідає, що часто спілкується із Путіним по телефону. Пробачте, а про що він там спілкується із ним? Чи, наприклад наміри Сівохи їхати в Луганськ з офіційним візитом. У такому разі про які суверенітети йде мова", - додає Жданов.

Росія захотіла від України прямих переговорів з бойовиками так званих ДНР і ЛНР щодо поправок до закону про особливий статус окупованих районів Донбасу.

Про це заявив представник РФ у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов, передає "Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Україна досі залишається державою із хуторським мисленням - Жданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі