четвер, 06 червня 2019 08:26

"У відповідь не стріляти" - Кучма запропонував переписати режим тиші

"У відповідь не стріляти" - Кучма запропонував переписати режим тиші
Представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма розповів, про що домовились у Мінську. Фото: facebook.com/pressjfo.news

У нових домовленостях щодо режиму припинення вогню на Донбасі необхідно прописати норму "не стріляти в відповідь".

Про це заявив представник України у тристоронній контактній групі в Мінську Леонід Кучма, повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

"Це принципово. Сьогодні ми перед усім світом повинні показати, що хочемо цього режиму тиші. Має бути записано, щоб не стріляти у відповідь. Також ввести заборону на обстріл цивільних об'єктів - шкіл, дитячих садків. До 19 червня група повинна розробити пропозиції. Ми повинні 19 числа їх затвердити", - сказав Кучма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де найбільш "гарячі точки" Донбасу

За його словами, засідання робочих груп по ЛДНР вперше пройшли конструктивно.

"Всі сторони хотіли знайти рішення. Тон дискусії був зовсім іншим, ніж це було досі", - сказав Кучма.

5 червня представники Тристоронньої контактної групи на переговорах в Мінську домовилися про підготовку нової угоди про припинення вогню на Донбасі.

Договір можуть підписати вже на наступному засіданні ТКГ 19 червня.

3 червня президент Володимир Зеленський призначив Леоніда Кучму головою української делегації у тристоронній контактній групі по Донбасу. Другий президент був представником України в ТКГ в 2014-2018 роках.

Зараз ви читаєте новину «"У відповідь не стріляти" - Кучма запропонував переписати режим тиші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі