четвер, 16 листопада 2017 16:15

У терористів ЛНР і ДНР - різні тактики обстрілу

У терористів ЛНР і ДНР - різні тактики обстрілу
Олег Жданов пояснив, чому у терористів ЛНР та ДНР різні тактики обстрілів позицій українських військових. Фото: YouTube

У ЛДНР різні тактики обстрілу через російських кураторів - експерт

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому у терористів ЛНР та ДНР різні тактики обстрілів позицій українських військових і мирних кварталів міст Донбасу.

Усе через те, що у них різні російські куратори. Про це інформують "Донецькі новини".

"У мене інформація від наших бійців з передової. Я знаю тактику, мені розповіли. Це робиться зазвичай на автомобілях типу "Пікап", встановлюється 82-міліметровий міномет в кузов, виїжджає він в нейтральну зону, робить серію пострілів. Якщо брати досвід Афганістану, з нього 8 мін можна повісити на траєкторію, тобто - перша ще не вибухнула, а восьма вже вийшла зі ствола. Після цього міномет згортається і їде. Ось так робляться обстріли мирних кварталів, того ж Донецька та інших міст в Донецькій області, тому що різні куратори цих квазі-республік, відповідно, і різні поведінки", - сказав він.

Експерт зазначив, що в ЛНР зовсім інша тактика обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аж сльози навернулися" - терористи думають, що Путін їх визнав

"Почерк відрізняється тим, що територію Луганської області, яка знаходиться під окупацією, її курирує ФСБ Росії і там більш розвинені шпигунські ігри. Територію Донецької області, яка знаходиться під окупацією, курирує Генеральний штаб Російської Федерації, там, в основному, займається ГРУ. У них більш військові, більш жорсткі методи. Там більше працюють диверсійно-розвідувальні групи і самі збройні сили. Те, що ми бачили, приклад. Це підготовлений обстріл - снаряд "Града" в заводському виконанні, і детонатор йде на осколкову дію, і від нього немає воронок. Воронка там 10 см. Він розривається в момент контакту з землею, і максимум, що він робить, це зрізає осколками 10 см. Якщо снаряди пішли так глибоко, це означає, що перед заряджанням бойових машин детонатор був виставлений на уповільнену дію. Тобто це професійні розрахунки, це ніякі не ополченці, не трактористи, це професійні розрахунки", - каже Жданов.

Попри певне зменшення кількості обстрілів, бойовики все частіше застосовують артилерію та інші заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння.

Зараз ви читаєте новину «У терористів ЛНР і ДНР - різні тактики обстрілу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі