понеділок, 29 липня 2019 16:35

У Сирії стали "200-ми" росіяни, які воювали на Донбасі

У Сирії стали "200-ми" росіяни, які воювали на Донбасі
Журналісти провели розслідування та доказали причетність членів російського ПВК "Щит" до подій в Сирії. Фото: Нова Газета

У Сирії знищили трьох російських найманців із ПВК "Щит", члени якої воювали на Донбасі.

Ліквідованими бойовиками виявилися Олексій "Танкіст", Петро "Шаман" і людина з позивним "Кайрат", повідомляє "Нова газета".

Олексій "Танкіст" жив у Пермі, Росія. У 2004-2006-х був кадровим російським військовим однієї з частин РФ.

2014-го він вступив до лав терористичного угрупування "Амур" і воював проти українців на дериторії Донбасу. Навесні 2015-го він перейшов до ПВК "Вагнер". До ПВК "Щит", ймовірно, перейшов навесні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брат катує українців, а мати їздить у гості - подробиці про родину губернатора Донеччини

Петро "Шаман" у 2014-2015-х воював проти України у терористичному батальйоні "Витязь" на Луганщині. У вересні 2015-го перейшов до ПВК "Вагнера", а восени 2018-го перебрався до лав ПВК "Щит". Його тіло поховали у Хакасії 25 червня 2019-го.

Журналісти дізналися, що довідки про смерть підписував сирійський генерал. Документи були заповнені арабською мовою, проте завірені вони російською. Мали печатку російської військової бази у Хмеймімі.

Приватна військова кампанія "Щит" з'явилася 2018-го. Члени організації охороняють у Сирії об'єкти "Будтрансгазу" за щомісячну оплату від 120 до 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Знаходяться у Кубинці, Підмосков'є, примикають до російської військової частини бригади спецназу ВДВ №45.

Терористи на Донбасі ігнорують "хлібне" перемир'я та стріляють по українських воїнах.

Підвищилась активність ворожих снайперів на ділянках фронту, повідомили волонтери фонду "Повернись живим" на сторінці у Facebook.

Як доказ опублікували фото з каскою воїна ЗСУ, яку майже пробила куля окупанта.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії стали "200-ми" росіяни, які воювали на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі