неділя, 30 червня 2019 17:52

У штабі ООС розповіли про черговий фейк бойовиків

У штабі ООС розповіли про черговий фейк бойовиків
Чергові безпідставні звинувачення в адресу підрозділів Об'єднаних сил безпідставні / фото: ООС

29 червня у звіті Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ опублікована інформація стосовно поранення жінки внаслідок обстрілу в Олександрівці Донецької області.

У лікарні в Петровському районі Донецька, що на тимчасово-окупованій території, команда Місії бачила жінку з закривавленими бинтовими пов'язками на тілі. Медики повідомили представників Місії, що до них доправили жінку 18 червня, повідомляють в штабі ООС.

У повідомленні йдеться, що зі слів жінки 14 червня, вона отримала осколкові поранення. Коли стався обстріл, пенсіонерка перебувала вдома.

"Слід відмітити, що обстріл Олександрівки в останніх звітах СММ ОБСЄ не був зафіксований, тим більше поранення людей у цьому населеному пункті. Є всі підстави стверджувати, що спостерігачі для фіксації на місце можливого обстрілу не виїжджали. Все це унеможливлює визначення правдивості слів жінки про отримання поранень внаслідок обстрілу. Оскільки відсутні факти фіксації обстрілу, типу озброєння, напрямку стрільби та свідчення місцевого населення про обстріл необхідно зробити висновок підрозділи Об'єднаних сил до даного інциденту непричетні", - кажуть в штабі.

Окрім цього, у звіті зафіксовано пошкодження житлових будинків в Золотому 5. В результаті обстрілу зі стрілецької зброї, 27 червня, пошкоджено вікно та стіна двоповерхового будинку. На вулиці Дундича, патруль в декількох квартирах багатоповерхівки помітив розбиті вікна, а в одній із квартир виявили подряпини на меблях. За їх словами пошкодження також спричинені вогнем зі стрілецької зброї. Мешканка однієї з квартир повідомила, що обстріл був вранці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вища ступінь цинізму: терористи обурили пам'ятниками збитому Boeing

Виходячи з вище згаданого, українська сторона СЦКК зазначає, що характеристика форми рельєфу даної місцевості складає закритий профіль, та виключає будь-яку можливість ураження будинку зі стрілецької зброї з боку ЗС України. Водночас, відстань до позицій наших армійців становить понад 4,4 км, що за тактико-технічними характеристиками вказаної стрілецької зброї унеможливлює здійснення вищезазначеного обстрілу, в той час коли до позицій окупантів – 1,4 км.

"Висновки очевидні", - заявили у штабі.

Бойовики спробували підірвати позиції бійців 24 бригади біля Мар'їнки на Донеччині за допомогою УР-83П - установки для розмінування.

Її вибух еквівалентний за силою заряду одночасному підриву 250 протитанкових мін.

Зараз ви читаєте новину «У штабі ООС розповіли про черговий фейк бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі