середа, 31 жовтня 2018 09:14

У Росії використали український фільм "Донбас" для пропаганди

У Росії використали український фільм "Донбас" для пропаганди
У фільмі розповідають про успіхи "молодої республіки", зокрема про економічне зростання, армію, "ДНК Донбасу", яка є з часів "Льодовикового періоду". Фото:s3.eu-central-1.amazonaws.com

Декілька російських піратських сайтів показують пропагандистський фільм про "українських карателів" під виглядом картини "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці.

В інформації про фільм на цих сайтах йдеться, що його режисер – Сергій Лозниця, у графі актори вказані актори з фільму "Донбас", а країнами виробництва вказані Україна, Румунія, Німеччина, Франція та Нідерланди, як і в картині Лозниці, - пише "Громадське".

Відразу після запуску плеєра глядачу демонструють пропагандистський фільм про нібито громадянина США Пітера, який мешкає в Нью-Йорку, але на запрошення свого друга їде в так звану ДНР. Там він зустрічається з функціонерами "республіки", які розповідають йому про те, як українська армія "бомбить мирних жителів", бо "Україні потрібна ця земля, але без її жителів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінокритики назвали найкращий український фільм року

Також закадровий голос задає риторичне питання, чому мешканцям Косова дозволили провести референдум, а жителям ДНР – ні.

У фільмі розповідають про успіхи "молодої республіки", зокрема про економічне зростання, армію, "ДНК Донбасу", яка є з часів льодовикового періоду, тощо.

"у ДНР є власна армія, поліція, паспорти та економіка, що швидко розвивається, а торговельна марка "Зроблено в ДНР" стала символом нового економічного феномену", – наголошує закадровий голос.

Після цієї репліки показана зустріч Пітера з екс-"міністром доходів та зборів ДНР Олександром Тимофєєвим на прізвисько "Ташкент", якого називають керівником цього "економічного феномену". Як відомо, після вбивства екс-ватажка бойовиків Олександра Захарченка "Ташкент" втік у Росію, бо у ДНР його звинуватили у низці злочинів і незаконному збагаченні.

Зустрічається цей Пітер і з самим Захарченком, який на момент зйомок був живим та обіймав посаду "глави ДНР".

Слід зазначити, що "громадянин США з Нью-Йорку" Пітер доволі вправно говорить російською мовою.

Як відомо, американська академія кінематографічних мистецтв і наук опублікувала повний список фільмів, що претендують на премію "Оскар" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою", яку вручатимуть 2019-го. До лонг-листа потрапили 87 кінокартин із усього світу, серед яких і 2 українські стрічки, створені за підтримки Держкіно, – "Донбас" Сергія Лозниці, висунута Україною, та "Жінка на війні" Бенедикта Ерлінгссона, висунута Ісландією.

Документальний фільм про Донбас "Далекий гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs) офіційно пройшов кваліфікацію американської кінопремії "Оскар".Фільм потрапив у лонг-лист премії.

Зараз ви читаєте новину «У Росії використали український фільм "Донбас" для пропаганди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі