пʼятниця, 13 березня 2020 15:01

У Мінську підписали протоколи, які утверджують суб'єктність ОРДЛО
5

У Мінську ТКГ підписала домовленість про створення органу, яким фіксується суб'єктність ОРДЛО.

Згідно з нею, Росія у статусі гаранта-спостерігача, виявилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ, передає ZN.UA.

У протоколі зазначається, що рішення ТКГ про заснування Консультативної ради підпишуть 25 березня 2020 року після консультацій із представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини.

"Основним завданням Ради є здійснення діалогу, консультацій та вироблення пропозицій щодо проєктів політичних і правових рішень щодо врегулювання конфлікту відповідно до комплексу заходів, в тому числі щодо проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України", - наголошується в рішенні ТКГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війну на Донбасі почала Росія. Ніяких інших сторін не існує" - Княжицький

Критерії та порядок призначення членів Ради визначаються Україною, окремими районами Донецької та Луганської областей України, Російською Федерацією, Федеративною Республікою Німеччина, Французькою Республікою та ОБСЄ самостійно.

Україна, ОРДЛО, РФ, Німеччина, Франція та ОБСЄ не пізніше ніж за 3 робочих дні до дня першого засідання Ради повинні будуть повідомити Спеціальному представнику Чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі про своїх учасників засідання Ради.

Автор: ZN.UA
 
Автор: ZN.UA
 
Автор: ZN.UA
 
Автор: ZN.UA
 
Автор: ZN.UA
 

Зустріч лідерів держав "нормандського формату" точно не відбудеться у квітні. Таку неофіційну заяву зробив представник Німеччини, який безпосередньо опікується українською тематикою.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську підписали протоколи, які утверджують суб'єктність ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі