четвер, 18 липня 2019 13:14

У Мінську домовилися обміняти заручників 208 на 69

У Мінську домовилися обміняти заручників 208 на 69
Процедура обміну може затягнутися на місяці. Фото: dt.ua

Під час переговорів у Мінську домовилися про обмін заручниками у форматі 208 на 69.

Про це на брифінгу повідомив представник України в політичній підгрупі на переговорах у Мінську Роман Безсмертний.

"Спілкувалися щодо обміну військовополоненими, незаконно утримуваними, засудженими особами у співвідношенні 208 на 69. Українська сторона вчора була готова почати цю процедуру і запропонувала число. Ми могли навіть сьогодні зробити цей обмін. Це підтримали представники ОРДЛО. Але заперечили представники Москви.

Зрештою домовлено проводити процедуру правової чистки. До цих 208 і 69 додано осіб із різних категорій правової очистки - від кількох днів до кількох місяців. Але процедура запущена, досягнута домовленість 69 на 208", - розповів Безсмертний.

Ідеться про передачу 69 українців з боку РФ та 208 росіян і представників ОРДЛО, які перебувають у закладах української пенітенціарної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент ухвалив резолюцію щодо негайного звільнення українців у РФ

Росія утримує 236 політичних в'язнів. У списку людей, переслідуваних у Росії з політичних мотивів, – 54 особи. Ще 182 особи – у списку переслідуваних за релігійними мотивами. До цього списку враховані також люди, яких утримують в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську домовилися обміняти заручників 208 на 69». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі