вівторок, 11 квітня 2023 15:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполь привезуть в'язнів з Білорусі – Андрющенко

У Маріуполь привезуть в'язнів з Білорусі – Андрющенко
Російські будівельники не планують виїжджати з Маріуполя. Фото: eastnews.ua

Росіяни хочуть привезти в'язнів з Білорусі на будівельні роботи в Україні.

Окупанти можуть привезти засуджених за нетяжкі злочини, сказав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі "Свобода. Ранок".

Російські будівельники планують навіть залишитися жити у Маріуполі. На яких саме умовах білоруські в'язні будуть виконувати роботи, Андрющенко не уточнив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є відчуття, що очікують наступ – Андрющенко розповів про дії окупантів у Маріуполі

"Вони не планують нікуди виїжджати, вони планують будувати житлові будинки, квартали і не приховують, що вони будують це саме для себе – під ту програму іпотеки, яка запущена в Росії з лютого цього року - під 2 відсотки. Вже навіть 40 тендерів у Москві розіграно. Їх отримали фірми, які належать наближеним до Кремля. І будуть будувати за федеральний бюджет все це. Тому їх кількість буде зростати", – додав він.

У тимчасово захоплений росіянами Маріуполь 7 грудня загарбники вперше привезли так звані "зуби дракона" ‒ бетонні укріплення з Криму.

Окупанти створили свої бази в окупованому Маріуполі. Одну з них розмістили прямо у центрі міста. На даху будівлі написано "Армия России" та "Жителям Мариуполя". Підтверджує це супутникове фото, розміщене Maxar.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполь привезуть в'язнів з Білорусі – Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі