неділя, 07 квітня 2019 10:01

У Луганську російські окупанти проводять обшуки в храмах ПЦУ

У Луганську російські окупанти проводять обшуки в храмах ПЦУ
Російські окупанти проводять обшуки в храмах ПЦУ в Луганську

У ПЦУ заявили про переслідування з боку російських окупантів в Луганську.

Управитель Луганською єпархією Православної церкви України, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій (Яворський) заявив, що священнослужителі в Луганську зазнають переслідувань із боку російських окупантів.

4 квітня в управлінні Луганської єпархії та Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ в Луганську були проведені обшуки в рамках проведення операції "Стоп-терор" служби "боротьби з економічними злочинами" псевдореспубліки "ЛНР", повідомив єпископ у Facebook.

Внаслідок цих дій, було вилучено церковну та українську символіку, церковні книги, офіційне листування, а також робочі комп'ютери.

Крім цього, обшуки провели й в приватних оселях священнослужителів, протоієрея Анатолія Назаренка та ієрея Геннадія Курганова.

"Наразі щодо обох священнослужителів ПЦУ ведуть "слідчі дії", їх допитують по 5–6 годин на день, їм "рекомендовано" не залишати Луганськ, але не заборонили звершувати богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луганська", - йдеться в повідомленні.

На кінець березня до ПЦУ перейшло 500 парафій Московського патріархату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні пишуть рекордну Біблію

Попри протести Російської православної церкви і підконтрольного їй Московського патріархату, 15 грудня 2018 року в Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому було створено єдину Православну церкву України. Її предстоятелем обрано митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка). 6 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій вручив йому томос про автокефалію.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську російські окупанти проводять обшуки в храмах ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі