понеділок, 05 лютого 2018 15:59

У ЛНР заборонили "Свідків Єгови", які "допомагали" СБУ

У ЛНР заборонили "Свідків Єгови", які "допомагали" СБУ
"Зміни до Конституції": у ЛНР заборонили "Свідків Єгови" та релігійні групи. Фото: сайт бойовиків ЛИЦ

У терористичній організації ЛНР "народна рада" прийняла закон "про свободу совісті та релігійні об'єднання", який заборонив на території "республіки" діяльність релігійних груп.

Про це заявив "виконуючий обов'язки міністра культури, спорту і молоді" ЛНР Дмитро Сидоров, передає сайт бойовиків.

"Нами були свідомо виключені поняття релігійних груп із закону (про свободу совісті). Це необхідно, щоб чітко було зрозуміло конфесійне ставлення тих чи інших організацій", - зазначив він.

За словами терориста, релігійні групи навмисне прямо заборонені.

"Релігійна група - це організація, що складається з п'яти чоловік і не має прямого відношення до жодної з традиційних конфесій", - пояснив "в.о." міністра.

"Винятком груп ми заздалегідь свідомо відсікли всіх "Свідків Єгови" і тому подібні організації, які діяли на території України і продовжують свою діяльність. На території Республіки вони на сьогодні також прямо заборонені", - наголосив Сидоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові успіхи: ЗМІ показали, які території Донбасу перейшли під контроль ЗСУ

Сидоров зауважив, що тепер всі діючі на території ЛНР релігійні організації і об'єднання повинні пройти обов'язкову процедуру реєстрації, бо їх діяльність у "республіці" вважатиметься незаконною.

У терористів додали, що раніше співробітники "МДБ" ЛНР припинили діяльність незареєстрованої в терористичній "республіці" сектантської релігійної організації "Свідки Єгови", члени якої надавали допомогу СБУ.

У санкційний список "кремлівської доповіді", підготовленої США, мінфін додав 9 "міністрів" з ОРДЛО, 1 "заступника міністра", а також колишнього луганського чиновника і його родича.

Зараз ви читаєте новину «У ЛНР заборонили "Свідків Єгови", які "допомагали" СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі