середа, 08 липня 2020 13:03

У Франції присвятили пісню загиблому на Донбасі воїну

У Франції присвятили пісню загиблому на Донбасі воїну
Французький співак присвятив пісню Василю Сліпаку, загиблому на Донбасі. Фото: скріншот з відео

Французький співак Поль Манондіз присвятив пісню відомому українському оперному співаку, добровольцю, Герою України Василю "Міфу" Сліпаку, який загинув на Донбасі 29 червня 2016 року.

Як повідомляє Depo.ua, Манондіз виконав "Місяць на небі" в тональності всесвітньо відомого українського співака та громадського діяча Анатолія Солов'яненка.

"До четвертих роковин трагічної загибелі в бою з російськими окупантами видатного оперного співака, добровольця та патріота Василя Сліпака я підготував свою версію давнього українського романсу "Місяць на небі". Коли я вперше почув цю пісню, а згодом побачив відеозапис, як її співає Василь, мене не полишала думка, що я теж маю спробувати заспівати її, щоб у такий спосіб віддати шану цьому видатному українцю, який певний час був солістом Паризької національної опери. Герої не вмирають", - сказав французький співак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові відкрили мурал на честь Сліпака

Поль Манондіз - французький співак, володар Золотого призу Королівської Консерваторії Брюсселя. У його репертуарі - пісні французькою, англійською та українською мовами. Живе в Україні із дружиною.

Василь "Міф" Сліпак - соліст Паризької національної опери, волонтер, боєць 1-ї штурмової роти Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Перший в Україні доброволець, якого влада визнала і нагородила зіркою Героя України.

Зараз ви читаєте новину «У Франції присвятили пісню загиблому на Донбасі воїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі