понеділок, 06 квітня 2020 16:27

У Єврокомісії повідомили, чи знімуть санкції з РФ через коронавірус

У Єврокомісії повідомили, чи знімуть санкції з РФ через коронавірус
У ЄС розповіли, чи знімуть санкції з РФ через коронавірус. Фото: pixabay.com

Санкції не перешкоджають Росії постачати гуманітарну допомогу для протидії коронавірусній інфекції.

Про це під час онлайн-брифінгу сказав речник із закордонних справ і політики безпеки в Європейській службі зовнішніх зв'язків Петер Стано, повідомляє УНІАН.

"Санкції пов'язані із незаконною анексією Криму й Севастополя, тож ці санкції є чинними через дії, що підривають суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Це означає, що ці санкції не перешкоджають Росії боротися зі спалахом коронавірусу, – сказав Стано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маємо разом боротися проти російської пропаганди та дезінформації - Порошенко звернувся до Туска

Таким чином Стано прокоментував лист депутатів Європарламенту до керівництва Єврокомісії, в якому вони просять не скасовувати санкції проти Росії через пандемію коронавірусу.

Він також нагадав, що в цілому санкційний режим ООН та ЄС передбачає винятки гуманітарного характеру.

З декларацією від імені ЄС, в якій наголошувалося, що санкції не повинні перешкоджати постачанню першочергового обладнання і продовольства, які необхідні для боротьби з коронавірусом і обмеження його поширення в усьому світі, нещодавно виступив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Україна першою з держав-членів ООН перервала процедуру замовчування щодо ініційованого Росією проєкту резолюції Генасамблеї ООН "Декларація солідарності Об'єднаних Націй перед викликами, створеними коронавірусом-2019 (Covid-19)", в результаті чого ця резолюція не буде прийнята.

Зараз ви читаєте новину «У Єврокомісії повідомили, чи знімуть санкції з РФ через коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі