четвер, 12 жовтня 2017 18:51

Тіла загиблих у Донецьк завозять найняті цивільні

Тіла загиблих у Донецьк завозять найняті цивільні
У таких спеціальних машинах пошуковці вивозять рештки тіл загиблих до бюро судово-медичної експертизи умісті Дніпро. Фото: Андрій Бузаров

Для того, аби вивезти з непідконтрольних територій тіла загиблих бійців,пошуковці змушені наймати цивільних.

Про це Gazeta.ua розповів полковник Олексій Ноздрачов, начальник Управління Начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України.

"Мінський формат дозволяє проводити передачу останків на тимчасово непідконтрольні території. У Донецьк та Луганськ їх завозять цивільні, яких залучаємо для цієї роботи. Це волонтери та представники місцевої влади. Знаходяться тут у службовому відрядженні. Проходять спеціальну підготовку в рамках курсів "Червоного хреста".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В село зграя притягла людську руку" - четвертий рік шукають загиблих бійців на Донбасі

Допомагаємо Службі надзвичайних ситуацій та поліції. Часто під час активної фази бойових дій вони не можуть виїхати у села й міста поблизу лінії розмежування щоб забрати тіло померлої чи загиблої людини. Цим займаємося ми", -розповів полковник Ноздрачов.

На Луганщині знайшли захоронення диверсійно-розвідувальної групи бойовиків. Його помітили українські військові під час пошукової операції поблизу села Тепле Станично-Луганського району.

Зараз ви читаєте новину «Тіла загиблих у Донецьк завозять найняті цивільні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі