вівторок, 23 червня 2020 17:27

Суд у справі про Boeing рейсу MH17 над Донбасом триває — повідомили останні новини

Суд у справі про Boeing рейсу MH17 над Донбасом триває — повідомили останні новини
Суд у справі про Boeing рейсу MH17 над Донбасом не перейшов до розгляду справи по суті. Фото: reuters.com

Суд у Нідерландах у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 над Донбасом 17 липня 2014 року ще не перейшов до розгляду справи по суті.

Про це на брифінгу після засідання заявила представник суду Марія Кніфф, пише УНН із посиланням на власкора.

"Фактично, ми все ще перебуваємо на стадії, коли слухання вирішує, чи завершено справу, чи потрібно додаткове розслідування і якщо так, то що нам слід розслідувати", — сказала Кніфф.

За її словами, звинувачення вивчило низку сценаріїв і визначило один з них в якості основного.

"За таким сценарієм MH17 був збитий ракетою Бук, запущеною з поля під Первомайським бійцями ДНР. Що стосується звинувачення, розслідування значною мірою завершено", — сказала судовий представник.

Також останніми днями захисники визначили 2 сценарії, які, на їхню думку, поки не можуть бути відкинуті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія затягує справу MH17. Знову заговорили про винищувач

"Одним з них є сценарій військового літака, як вони його називають. При такому сценарії це українські військово-повітряні винищувачі наблизилися до рейсу MH17", — уточнила Кніфф.

Також, за її словами, захист говорив про "український сценарій" із Буком, в якому MH17 був нібито збитий ракетою, випущеною українською армією.

"Захист заявляє, що подальше розслідування цих сценаріїв все ще необхідно, тому розслідування не завершено. Вони хотіли б опитати понад 100 свідків і експертів", — заявила судовий представник.

Слухання буде продовжено 26 червня, о 10-й (11:00 за Києвом), щоб дати можливість звинуваченню відповісти на запити захисту.

22 червня в окружному суді міста Гааги поновилися слухання у справі про катастрофу 2014 року літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17, збитого ракетою над Донбасом.

Зараз ви читаєте новину «Суд у справі про Boeing рейсу MH17 над Донбасом триває — повідомили останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі