середа, 21 березня 2018 19:50

Створений волонтерами для ЗСУ глушник вражає результатами

Білоцерківська волонтерська група створила глушник для кулемета Калашникова модернізованого - ПКМ.

Автор: Білоцерківська волонтерська група
  На сьогодні потреба фронту, за існуючими у волонтерів заявками, - 135 штук
На сьогодні потреба фронту, за існуючими у волонтерів заявками, - 135 штук

Серійний глушник ПБС - пристрій для безшумної стрільби зразка 1956 року — був розроблений лише для зброї сімейства АКМ (автомат калашникова модернізований зразка 1947-го — Gazeta.ua) і працює він лише зі спеціальним набоєм, за словами волонтерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі зафіксували новітнє російське озброєння - відео

"Війна змусила шукати вирішення проблеми "глушіння" пострілу і засвічення вогневої точки кулеметника", - розповідає координатор волонтерської організації Юрій Москаленко.

На порівняльному відео видно, що звук пострілу гаситься практично повністю. До створення виробу долучився практично весь авторський колектив групи.

"Конструкція глушника наша, але заснована на конусному типі. Їх багато хто робить. Ретельний розрахунок та підбір матеріалів дав необхідний результат", - пояснює Юрій Москаленко.

За словами білоцерківських волонтерів, їхній глушник довговічний і витримує стрільбу чергами. На сьогодні потреба фронту, за існуючими у волонтерів заявками, - 135 штук. Найближчу партію планують у 30-35 штук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хронічне відчуття голоду стало нормою - жителька Луганська розповіла про життя в окупації

"У всьому виробничому циклі зайняті два токаря і фрезерувальник, - говорить Москаленко. - Достовірну вартість ми не знаємо досі, бо різна вартість матеріалів. А деякі з них нам дають безкоштовно".

За його словами, якщо вдасться відремонтувати спеціальний штамп, волонтери зможуть повністю закрити потребу фронту на всі види автоматів і легких кулеметів. Волонтери будуть вдячні за допомогу, подробиці можна дізнатись за телефоном: 0(67) 177 44 33.

"Знищили бойовиків та БМП", – волонтер розповів про запеклий бій

Зараз ви читаєте новину «Створений волонтерами для ЗСУ глушник вражає результатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі