четвер, 13 серпня 2020 07:48

Стрілецька зброя, гранатомет і міна на позиції: як окупанти провокують воїнів ЗСУ

Стрілецька зброя, гранатомет і міна на позиції: як окупанти провокують воїнів ЗСУ
Наші військовослужбовці дотримуються режиму припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

12 серпня російські найманці на Донбасі 4 рази порушили режим припинення вогню.

Поблизу Мар'їнки і Південного було декілька автоматичних черг зі стрілецької зброї, а біля Залізного - 2 постріли з автоматичного станкового гранатомета. Ще один факт провокації зафіксовано неподалік Красногорівки. На цій ділянці фронту за допомогою ручного протитанкового гранатомету противник здійснив мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В зоні ООС через необережність загинув військовослужбовець

"Ці вогневі провокації противника не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Серед особового складу Об'єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами", - сказано в повідомленні.

Від початку цієї доби, 13 серпня, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

З початку запровадження режиму припинення вогню на Донбасі російські окупаційні війська з різних причин втратили 9 осіб загиблими та 15 пораненими. Російські найманці гинуть через необережне поводження зі зброєю, ДТП, підривання на невідомих вибухових пристроях на своїх позиціях, повідомили у штабі ООС, посилаючись на дані розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Стрілецька зброя, гранатомет і міна на позиції: як окупанти провокують воїнів ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі