субота, 15 квітня 2017 11:24

Стало відомо, скільки цивільних загинуло від снарядів у зоні АТО

Стало відомо, скільки цивільних загинуло від снарядів у зоні АТО
Стало відомо, скільки цивільних загинуло від снарядів у зоні АТО Фото: Reuters

З початку 2017 року в зоні АТО від бомбардування постраждало 140 осіб. З них 30 – загинуло.

"Більше 80% жертв серед цивільного населення були поранені або загинули від осколків снарядів від важких озброєнь. З початку року ми підтвердили вже понад 140 випадків жертв серед мирного населення. Серед них близько 30 смертельних випадків. Більшість з цих людей отримали поранення або загинули від осколків. Якби ці озброєння відвели, як було домовлено, безліч ушкоджень і страждань серед цивільного населення можна було б уникнути", - розповів "Обозревателю" перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг.

Важким озброєнням знищено велику кількість об'єктів цивільної інфраструктури.

"Треба відвести танки і міномети та також все озброєння, яке регулюється Мінськими угодами. Позиції сторін розміщені надто близько, іноді навіть на відстані 10-20 метрів один від одного. Я не пропоную перемістити лінію дотику. Треба розвести сили і засоби, тому що в іншому випадку це ніколи не закінчиться", - вважає Хуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики заборонили спостерігачам ОБСЄ говорити по телефону

Бойовики обстріляли житлові квартали Авдіївки. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністарції Павло Жебрівський.

"Знову "рускій міръ" лупить по житлових кварталах Авдіївки із мінометів. Щойно отримали повідомлення про осколкове поранення 45-річного мешканця. Міна розірвалась у подвір'ї господарства по вул.Соборній. Чоловіка госпіталізовано", - зазначив Жебрівський.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки цивільних загинуло від снарядів у зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі