Ексклюзиви
середа, 19 лютого 2020 05:00

США та Британія звинуватили РФ у зриві домовленостей і брехні

США та Британія звинуватили РФ у зриві домовленостей і брехні
Карен Пірс жорстко "пройшлася" по Росії на Радбезі ООН. Фото: REUTERS

Представниця США Шеріт Норман Шале звинуватила Росію у зриві Мінських домовленостей.

"На жаль, Росія не виявила готовності виконати свої зобов'язання, відповідно до Мінських угод. Вона продовжує озброювати, навчати, управляти та воювати поруч зі своїми маріонетками на сході України. Це прямо порушує російські зобов'язання, взяті у Мінських угодах, у тому числі щодо встановлення негайного та всеохопного режиму припинення вогню. Очолювані Росією сили продовжуються порушувати обіцянки, дані президентом Путіним та російськими посадовцями, й вбивати українців на українській території", сказала Шале під час засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку.

Представниця Британії при Радбезі ООН Карен Пірс звинуватила росіян у постійній брехні про війну на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засідання Радбезу ООН: Країни ЄС підтримали Україну

"Росія замість того, щоб стримувати своїх маріонеток, надає їм особовий склад і техніку. Нічого не робить, щоб безпечно доставляли гуманітарну допомогу на Донбас. Єдина мета РФ - підірвати суверенітет і територіальну цілісність України. Вони хочуть, щоб Москва, а не самі українці, визначали майбутнє України", - заявила Пірс.

Дипломат додала, що вибори на Донбасі можуть відбутися лише у разі припинення вогню, допуску спостерігачів ОБСЄ і виведення російських військ з України.

Зранку 18 лютого бойовики атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил України поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого, тривав бій, у якому Україна зазнала втрат.

Зараз ви читаєте новину «США та Британія звинуватили РФ у зриві домовленостей і брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути