пʼятниця, 23 липня 2021 16:30

США не допомагатимуть Україні в переговорах щодо Донбасу - дипломат

США не допомагатимуть Україні в переговорах щодо Донбасу - дипломат
Ці питання повторно обговорять 30 серпня у Вашингтоні. Фото: pixabay.com

США не братимуть безпосередньої участі в мінському переговорному процесі чи зустрічах "нормандського формату".

Вашингтон не допомагатиме Україні у врегулюванні конфлікту на Донбасі, заявив американський дипломат Джордж Кент, який очолив місію США в Україні на період відпустки тимчасової повіреної Крістін Квін, пише "Суспільне".

"Зараз я не очікую участі американських посадовців у мінському процесі. Також не очікується приєднання американських посадовців до "нормандських зустрічей", – сказав він.

Ці питання обговорять 30 серпня у Вашингтоні під час візиту президента Володимира Зеленського, а також у переговорах із главою МЗС України Дмитром Кулебою.

"Ми з радником держдепартаменту США Дереком Шолле та українськими посадовцями спілкувалися на цю тему в Києві. Упевнений, про це говоритимуть і під час зустрічей у Вашингтоні", – додав Кент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нормандський формат" і США. Усе вирішить зустріч Зеленського й Байдена

Якщо в Євросоюзі та США посилюватимуть вплив російських лобістів і реалізують політику здаванні українських інтересів, то Україна змушена буде переорієнтувати свої інтереси на Схід. У питанні щодо Росії розкололася політична еліта США.

Голова Офіса президента Андрій Єрмак активно обговорює можливість участі Вашингтона в переговорах "нормандського формату" із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд. Про результати перемовин буде відомо після візиту президента Зеленського в США.

Зараз ви читаєте новину «США не допомагатимуть Україні в переговорах щодо Донбасу - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі