четвер, 13 червня 2019 14:01

США надасть Україні свої "зенітки"

США надасть Україні свої "зенітки"
Допомога від США не викликає загострень з боку Росії, але покаже Кремлю позицію Конгресу. Фото: Радіо.Свобода

США планують надати Україні зенітні ракети класу "земля-повітря".

Нова пропозиція прописана у поправці до законопроекту про фінансування Міністерства оборони США, повідомляє Радіо.Свобода.

Поправка передбачає усунення з тексту пункту, що забороняє Україні продаж зброї.

Її подали 2 чільні законодавці у комітеті з закордонних справ Палати представників, демократ Еліот Енґел і республіканець Майкл МакКо.

На думку американських парламентарів, поправку схвалять без проблем, але відразу після схвалення озброєння Україні не нададуть.

Рішення про допомогу проходить спочатку процес схвалення у різних відомствах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український флот може отримати ще 4 катери від США

На думку колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера, рішення про надання такої зброї чітко покаже Росії ставлення Конгресу США до вторгнення та військових дій на Донбасі.

"Не думаю, що це створить більше проблем, ніж було після прибуття (в Україну) "джавелінів". Ми ж не говоримо про надання українцям винищувачів F-35 чи танків M-1", - каже він.

Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість застосування санкцій своєї держави для припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" між Росією та Німеччиною.

Зараз ви читаєте новину «США надасть Україні свої "зенітки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі