субота, 01 червня 2019 17:54

Справа МН17: родичі загиблих вимагають в прем'єр-міністра Малазії роз'яснень

Справа МН17: родичі загиблих вимагають в прем'єр-міністра Малазії роз'яснень
На фотографії одягнені в російську форму терористи угрупування ДНР позують на тлі уламків малазійського пассажирського літака, який вони збили влітку 2014 року. Фото:Фокус.ua

Робоча група, яка розслідує катастрофу малазійського літака MH17, обурена заявами прем'єр-міністра Малайзії Махатхіра Мохаммада.

У комісії знаходяться родичі загиблих, які вважають, що його реакція - це неповага до їхнього горя, повідомляє RTL Nieuws.

"Робоча група, що складається з родичів жертв, загиблих в катастрофі 17 липня 2014 року, вимагає роз'яснень від прем'єр-міністра Махатхіра Мохаммада", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поширює фейкові новини про катастрофу MH17

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, збили на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту перебувало 298 пасажирів і членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість пасажирів були нідерландцями, а також громадянами інших 17 країн, зокрема 38 загиблих - з Австралії.

Офіційне слідство звинуватило російських військових у катастрофі МН17, який збили в небі над Донецькою областю. За даними слідства, до транспортування "Бука", яким збили літак, причетні військові 53 зенітно-ракетної бригади Збройних сил Росії з Курська. Усі машини, що супроводжували ракетну систему, також належали ЗС Росії.

Справу щодо катастрофи МН17 розглядатиме суд у Нідерландах. Міжнародного кримінального суду не буде - через вето Росії в Раді Безпеки ООН створити такий трибунал не вдалося.

Глава уряду Малайзії Махатхір Мохамад, який виступає за розвиток торговельно-економічних відносин із Росією, заявив, що не вірить у провину РФ за збитий над Донбасом Боїнг MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines.

Мохамад визнав, що лайнер був збитий російською ракетою, проте заявив, що Міжнародна слідча група нібито не встановила, хто саме її випустив.

Зараз ви читаєте новину «Справа МН17: родичі загиблих вимагають в прем'єр-міністра Малазії роз'яснень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі