середа, 06 листопада 2019 08:40

"Спекуляції і нагнітання" - генерал прокоментував розведення сил на Донбасі

"Спекуляції і нагнітання" - генерал прокоментував розведення сил на Донбасі
У селищі Золоте-4 Луганської області почався другий етап розведення військ. Фото - Укрінформ

Побоювання щодо концентрації російсько-окупаційних військ поблизу пунктів розведення сил на Донбасі не мають підстав. Про це заявив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

За його словами, якби такі дії противника мали місце, це стало б відомо українській розвідці і розвідці союзників, передає "Обозреватель".

"Є офіційна заява командування Об'єднаних сил про те, що посилення військ в районах розведення не спостерігається", – нагадав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розведення ще нема, а Петрівське кишить бойовиками

На його думку, все решта – "спекуляції і нагнітання ситуації". У цьому контексті Романенко повідомив про те, що сумарна довжина ділянки лінії розмежування, на якій здійснюється розведення сил, поблизу трьох населених пунктів – Станиці Луганської, Петровського та Золотого – мізерно мала в порівнянні із загальною протяжністю лінії розмежування.

"Відведення сил на цих ділянках ніяк не впливає на ситуацію стратегічно, плюс розвідка теж відстежує", – заявив він.

У селищі Золоте-4 Луганської області почався другий етап розведення військ. 2 листопада українські військові демонтують фортифікації і проводять розмінування. Відвід військ має завершитися за три тижні. 29 жовтня сторони відійшли на кілометр углиб.

Зараз ви читаєте новину «"Спекуляції і нагнітання" - генерал прокоментував розведення сил на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі