середа, 20 листопада 2019 15:10

Що Путін думає про Зеленського

Що Путін думає про Зеленського
Путіну подобається Зеленський. Фото:stopcor.org

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Володимир Зеленський є "щирим і сипатичним чоловіком".

Зеленський хоче покращити ситуацію на Донбасі, заявив Путін під час форуму "Росія кличе!".

"Які у мене стосунки з Зеленським? Жодних! Я його не бачив ніколи. Я з ним не знайомий. Ми телефоном розмовляли. Мені здається, що він симпатичний чоловік і щирий", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ готується до "нормандського формату" - експерт про повернення кораблів

Також Путін сказав, що для нього неприйнятно переглядати Мінські угоди щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Ми бачимо, що там (в Україні) постійно піднімаються питання, які з точки зору врегулювання на Донбасі ми вважаємо неприйнятними і контрпродуктивними. І ще: прийнятий Радою, парламентом країни закон про особливий статус Донбасу повинен бути замінений якимось іншим, на що президент Зеленський, сказав, що, напевно, це можна зробити, але не знає, яким. Ну, як потрібно оцінювати такі заяви? Для мене це незрозуміло. Думаю, що і для вас це незрозуміло", - сказав Путін.

Він розраховує на те, що українські війська не повернуться в так звані "сірі зони" на Донбасі.

"Ми вже чули від деяких політичних діячів про те, що в ці зони, звідки пішли війська, повинні бути заведені національна гвардія і поліція. Так, звичайно, на цих територіях потрібно підтримувати певний правопорядок. Але ми добре знаємо, що українська національна гвардія в значній мірі була сформована з так званих націоналістичних батальйонів ", - сказав Путін.

За його словами, можливе повернення на лінію розмежування сил Нацгвардії України тільки погіршить ситуацію й спровокує "дзеркальну відповідь" Донбасу.

Якщо Україна введе на ділянки розведення сил на Донбасі свою поліцію та Нацгвардію, то окупанти також поставлять туди свої формування. Про це заявив російський президент Володимир Путін журналістам після саміту БРІКС у Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «Що Путін думає про Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі