неділя, 09 серпня 2020 11:43

Шмигаль розповів, чи збираються скасовувати самоізоляцію для людей з Донбасу

Шмигаль розповів, чи збираються скасовувати самоізоляцію для людей з Донбасу
Самоізоляцію для людей з ОРДЛО поки збережуть. Фото: pixabay

Для людей, які повернулися з окремих районів Донбасу, українська влада не буде скасовувати вимогу дотримання самоізоляції.

Причиною цьому є складна ситуація з коронавірусом і загроза імпорту захворюваності з непідконтрольних територій, про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"На даний момент ви бачите ситуацію на підконтрольній Україні території, ми, на жаль, не знаємо, яка вона на тимчасово окупованих територіях. За деякими даними, вона складніше. Ми змушені вводити обмеження, як на кордонах України, так і на лінії розмежування на Донбасі для того, щоб не імпортувати в Україну захворюваність, якої у нас і так вистачає ", - сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи на Донбасі знову порушували домовленості про тишу

За його словами, в певних приватних випадках для прибулих з ОРДЛО людей можуть зробити виключення, проте в цілому поки змін у цьому питанні не передбачається.

"Тому на даному етапі в окремих випадках ... прикордонники мають право приймати окремі рішення за рішенням керівника прикордонників. Загалом поки є карантинні обмеження і ситуація залишається настільки складною, вона буде залишатися керованою ось так, як залишалася досі", - сказав прем'єр.

Тимчасово зупинити роботу пунктів пропуску на адмінкордоні з окупованим Кримом вирішив уряд 8 серпня. В окремих випадках громадянам дозволять перетинати лінію розмежування, повідомляє представництво президента України в АР Крим.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль розповів, чи збираються скасовувати самоізоляцію для людей з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі