понеділок, 07 листопада 2022 11:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки територій звільнили ЗСУ: аналітики дали свіжі цифри

Наші Збройні сили продовжують деокупувати тимчасово загарбані райони України.

Захисники звільнили вже близько 37% нашої території, окупованої Росією ще від 2014 року. Про це свідчать дані OSInt-аналітиків проєкту Defmon.

"ЗСУ звільнили вже 37 відсотків території України, що перебувала під російською окупацією (рахуючи окуповані 2014 року Крим та ОРДЛО). Або 50 відсотків від того, що РФ окупувала після 24 лютого 2022 року", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій від ISW

За даними аналітиків, під окупацією Росії знаходяться понад 124 тис. кв. км території України. На 6 листопада ЗСУ вдалося звільнили 75 тис. кв. км.

Автор: twitter.com/DefMon3
 

Українські захисники поступово звільняють захоплені окупантами території, попри сповільнення темпів контрнаступу.

На повну деокупацію України слід чекати не раніше літа 2023 року, вважає екскомандувач армії Сполучених Штатів Америки генерал Бен Годжес. Взимку ЗСУ будуть у сприятливіших умовах, ніж ворог, оскільки воюватимуть на рідній землі з підтримкою населення в тилу.

Американський генерал у відставці зазначив, що попри важкі погодні умови, які очікують обидві армії вже у найближчі місяці, українцям суттєво допоможе висока мотивація та допомога західних партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Скільки територій звільнили ЗСУ: аналітики дали свіжі цифри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі