понеділок, 28 травня 2018 09:35

Скільки часу потрібно на повернення Донбасу і Криму: думка експерта

Скільки часу потрібно на повернення Донбасу і Криму: думка експерта
Україна зараз не готова прийняти назад Донбас і Крим. Фото: wartime.org.ua

Україна буде готова прийняти назад Донбас і Крим через 15 років. У разі швидкого звільнення, жителі окупованих територій приведуть до влади проросійські сили.

Таку думку в інтерв'ю UkrLife.tv висловив журналіст і публіцист Віталій Портников.

"Найкращий спосіб добити Україну - це повернути їй Донбас. І краще - ще й Крим. Відновлення територіальної цілісності України, - це гарантія її краху як сучасної європейської держави. Я маю на увазі, швидке. Нинішня Українська держава - вона не оформлена. Якщо Україні дати час на оформлення своєї державності, це повинно бути 10-15 років, щоб вона могла переварити ці території. Через 10-15 років Україна переварить навіть Курську область", - говорить Портников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперлася рогом: Росія відмовилась платити компенсації за збитий "Боїнг"

При цьому він зазначив, що не є прихильником ідеї приєднання до України російської Кубані, оскільки там живуть майже виключно виборці чинного президента Росії Володимира Путіна.

"Це одна з найконсервативніших частин Російської Федерації. Це люди, які навіть якщо голосують не за Путіна, у Краснодарському краї завжди особливий авторитет мали комуністичні сили, причому такі: радикально комуністичні, комуністичні антисемітські", - розповів публіцист. "Ось, умовно кажучи, у вівторок Росія розпадається. І кубанська держава, і Курщина з Брянщиною, і ще Воронежчина входять до складу України. Путіна оберуть тут завтра президентом. А не Путіна - так Лукашенка. Дуже багато людей, які у нас говорять про приєднання Кубані, - вони ніколи там не були. А я в Краснодар їздив не один і не два рази. Я уявляю собі населення Краснодарського краю. Це гірше, ніж Донбас, набагато".

Майже половина пенсіонерів окупованої Горлівки на Донеччині отримують мінімальну пенсію розміром трохи більше 1 тисячі гривень.

При цьому однією з найбільш високооплачуваних "професій" на окупованих територіях Донбасу є "контрактник "ДНР". Він має більше 6 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Скільки часу потрібно на повернення Донбасу і Криму: думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі