неділя, 22 вересня 2019 17:20

Скільки бойовиків здалися Україні за весь час війни

Скільки бойовиків здалися Україні за весь час війни
Всі бойовики здалися СБУ в рамках програми "На тебе чекають вдома". Фото: Prm

Починаючи із серпня 2015 року Україні здалися 383 сепаратиста з ДНР і ЛНР.

Як зазначається, в минулому році таких осіб було 128, з початку 2019 - 16. Про це повідомляє департамент контррозвідки СБУ, передає Апостроф.

Як зазначається, всі ці люди склали зброю в рамках програми СБУ "На тебе чекають вдома". Вона передбачає, що учасники незаконних збройних формувань можуть перейти на сторону України з найменшими втратами. І це поки єдиний шанс для сепаратистів, що не здійснювали тяжких злочинів (вбивств, тортур, згвалтувань, нападів на підприємства) законно вибратися з болота "русского мира".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ зафіксувала 152 обстріли Донбасу за добу

Програма "не встановлює законодавчих гарантій і процедур звільнення осіб від кримінальної відповідальності", а лише передбачає консультативну допомогу цим людям у припиненні ними протиправної діяльності. В СБУ наголосили, що в цьому відношенні тісно співпрацюють з Національною поліцією, оскільки більшість правопорушень розслідуються саме поліцейськими. Для участі в програмі "На тебе чекають вдома" досить повідомити про свої наміри будь-яким зручним способом.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації фіксує невиконання сепаратистами ЛНР зобов'язань щодо відведення сил в Станиці Луганській. Крім того, сепаратисти досі не здійснили демонтаж фортифікаційних споруд на ділянці розведення №1.

Зараз ви читаєте новину «Скільки бойовиків здалися Україні за весь час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі