вівторок, 02 липня 2019 15:56

Sea Breeze-2019: Росія влаштувала провокацію та перекрила один із районів навчань

Перед початком міжнародних навчань Sea Breeze-2019 Росія міжнародним приписом 0698/2019 перекрила район площею у 8 тис. кв. км у Чорному морі. Там мала розташуватися одна з локацій міжнародних навчань.

Sea Breeze Україна проводить разом із 19 країнами учасниками, повідомляє Український мілітарний портал.

"Наразі маневри територіально перепланували. Вони відбудуться за задумом штабу навчань", – сказав командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко.

  Перекритий район у Чорному морі за приписом 0698/2019
Перекритий район у Чорному морі за приписом 0698/2019

Цьогоріч на навчаннях учасники проводитимуть артилерійські стрільби, висадки оглядових груп і займуться вдосконаленням взаємодії спецпідрозділів. Також новацією навчань стане відпрацювання річкового елемента на річці Дунай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше з зони бойових дій евакуювали цінну колекцію живопису

У маневрах Sea Breeze-2019 візьмуть участь кораблі, авіаційна техніка та військові як країн-членів НАТО, так і їхніх союзників. Першу групу представлятимуть США, Велика Британія, Канада, Італія, Туреччина, Польща, Норвегія, Болгарія, Греція, Румунія, Данія, Латвія, Естонія, до другої належать ОАЕ, Швеція, Україна, Молдова, Грузія.

Щорічні військові багатонаціональні навчання Sea Breeze проводяться з 1997-го. Організаторами виступають Україна та США.

Поблизу Станиці Луганської з боку окупованої території фіксують збільшення кількості російських військовослужбовців, які маскуються під місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Sea Breeze-2019: Росія влаштувала провокацію та перекрила один із районів навчань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі