четвер, 10 жовтня 2019 15:09

Ще одне місто не згодне з "формулою Штайнмаєра"

Ще одне місто не згодне з "формулою Штайнмаєра"
Львівська міська рада написала лист звернення, в якому обгрунтувала своє обурення "формулою Штайнмайєра". Фото: kumpel-tour.com

Львівська міська рада написала лист-звернення до президента України, Кабінету міністрів та Верховної Ради України щодо так званої "формули Штайнмаєра".

Вимагають,щоб будь-які перемовини щодо припинення війни на Донбасі вирішувалися з врахуванням безпекових інтересів України і думки її захисників, йдеться на сайті міськради.

"Ми домовились, що це питання озвучимо першим на засіданні сесії. У цьому сесійному залі є люди, які пройшли війну, і є наша колега — депутат Олена Пасевич, яка втратила там чоловіка. Вони цей біль мають до сьогодні в серці. Я не вірю в жодні формули, які пропонуються ззовні, бо це — "капкан диявола". Якщо і голосувати за якусь формулу, то це має бути формула президента України", — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Формула Штайнмаєра" корисна лише Росії – євродепутатка

Також на сайті опублікували повний текст листа.

"Ми, депутати Львівської міської ради, обурені ситуацією щодо реалізації Мінських домовленостей і підписанням так званої "формули Штайнмаєра".

Львів'яни від початку агресії Росії в Україні брали активну участь у захисті нашої держави, тому і зараз виявляють стійку позицію, яку ми як обрані представники громади підтримуємо і висловлюємо вам як одностайну та категоричну у пошуку шляхів вирішення проблеми війни на Донбасі.

Усі ми прагнемо миру. Але мир за будь-яку ціну — недопустимий! Мир на основі формули, яка поставить знак рівності між героїчними захисниками цілісності держави, що віддали свої життя за Україну, та найманими бойовиками, що вбивали, катували і грабували мирне населення, є злочином проти громадян нашої країни, які "усі тепер президенти".

Тому вимагаємо, щоб будь-які перемовини щодо досягнення миру проводилися з врахуванням безпекових інтересів нашої держави і думки захисників нашої Батьківщини. Розуміємо, що домовленості передбачають взаємні поступки, але абсолютно неприйнятними є будь-які компроміси у таких питаннях:

1. Відведення українських військ із облаштованих укріплень, відступ назад.

2. Проведення виборів на території ОРДЛО за відсутності контролю над цими територіями владою України.

3. Надання будь-якої форми особливого статусу цієї території, що суперечитиме чинній Конституції України та принципу територіальної цілісності та унітарності держави.

Джерелом влади в Україні є народ! Думка громади міста Львова висловлена", — йдеться у зверненні

1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна погоджується на формулювання "формули Штайнмаєра".

Згідно з формулою, окуповані території мають отримати тимчасовий "особливий статус" у день проведення місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори, Верховна Рада має закріпити цей "статус" на постійній основі.

Зараз ви читаєте новину «Ще одне місто не згодне з "формулою Штайнмаєра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі