пʼятниця, 04 грудня 2020 18:24

СБУ затримала агітаторів, які закликали до повалення влади

СБУ затримала агітаторів, які закликали до повалення влади
"Слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України", - пишуть в СБУ. Фото: СБУ

СБУ припинили діяльність людей, які закликали українців до силової зміни державних кордонів.

Закликали до так званих спеціальних територіальних громад народовладдя, пише пресслужба СБУ.

Силовики підозрюють керівника двох громадських об'єднань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожий снайпер поранив українського військового на Донбасі

Агітатори працювали у Дніпрі, Черкасах і Сумській області.

"Кіберфахівцями СБУ встановлено жителів Черкас і Роменського району Сумської області, які на персональних сторінках заборонених в Україні соцмереж розміщували матеріали щодо зміни меж державного кордону та закликали до захоплення державної влади. Слідчі органів безпеки задокументували, що вказані матеріали останні отримували з пропагандистських інтернет-видань РФ і сайтів незаконних збройних формувань", пишуть у СБУ.

Генштаб України подав до суду на волонтерку Наталю Воронкову за перепост статті про стан справ з епідемією коронавірусу в ЗСУ.

"Дякую пану Хомчаку та пану Хоменко за таку високу оцінку мене як волонтерки, активістки, людини, яка докладає неймовірних зусиль для реанімації військової медицини з 2014 року", - пише вона у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала агітаторів, які закликали до повалення влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі