пʼятниця, 31 серпня 2018 19:17

СБУ офіційно підтвердила смерть Захарченка

СБУ офіційно підтвердила смерть Захарченка
Олександра Захарченко ліквідували через кримінальні міжусобиці. Фото: Politeka

СБУ офіційно підтвердила вбивство лідера бойовиків так званої ДНР Олександра Захарченка.

Його вбили в результаті внутрішніх кримінальних розбірок. Також можуть бути причетні спецслужби РФ, керівник апарату глави Служби безпеки України Ігор Гуськов.

"Сьогодні стався вибух, у результаті чого загинув Захарченко і не тільки він... За нашими даними, за тим вибухом стоять саме бойовики або російські спецслужби. У нас є підстави вважати, що смерть Захарченко може бути результатом внутрішніх кримінальних конфліктів у середовищі бойовиків, у першу чергу, пов'язаних із перерозподілом бізнесу, віджатого протягом 2014-18 рр. Але ми не виключаємо і спроби російських спецслужб також усунути одіозну фігуру, яка, у нас є інформація, заважала росіянами сьогодні, стала зайвою", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабченко прокоментував ліквідацію Захарченка

Речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі Українській правді підтвердила, що СБУ вважає вбивство терориста наслідком кримінальних міжусобиць.

Прес-секретар глави ДНР Алена Алексєєва офіційно підтвердила, що Олександр Захарченко був убитий у результаті теракту. Найближчим часом буде проведено прес-конференцію.

Голову терористичної так званої ДНР Олександра Захарченка підірвали в Донецьку увечері 31 серпня. Від отриманих травм Захарченко помер у лікарні. Терорист отримав важке поранення під час вибуху в кафе "Сепар" на вулиці Пушкіна в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «СБУ офіційно підтвердила смерть Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі