пʼятниця, 26 травня 2017 16:05

Шахтарі в ДНР з лютого не отримують зарплати

Шахтарі в ДНР з лютого не отримують зарплати
Шахтарі не отримують зарплату з лютого

В окупованих районах Донецької області зафіксували загострення соціально-політичної обстановки. Проблеми викликали "націоналізація" підприємств і шахт.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Так, в Єнакієвому припинив роботу металургійний завод (ЄМЗ. - Gazeta.ua). Усі співробітники підприємства звільнені. Керівництво не виплатило працівникам вихідну допомогу і не відрахувало пенсійний внесок до Пенсійного фонду України. Колишні співробітники підприємства звертаються в центри зайнятості на підконтрольній Україні території для постановки на облік, одержання допомоги з безробіття та подальшого працевлаштування за фахом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Десантування флотилії ДНР" - Тимчук розповів про військові навчання терористів

"У зв'язку з тим, що ЄМЗ не сплатив необхідні внески до ПФУ, центри зайнятості не можуть нараховувати кошти згідно з відсотком від заробітної плати за останній рік, працівники отримуватимуть лише мінімальну допомогу в розмірі 1200 гривень. Незадоволені таким станом справ закликають до акцій протесту проти ватажків ДНР. На шахті імені Олександра Скочинського в Донецьку працюють 2 тисячі осіб, а видобуток вугілля зменшився з 1,7 тисяч тонн до 1 тисячі тонн на добу", - зазначає Тимчук.

Шахтарі не отримують зарплату з лютого.

За словами Тимчука, оновною причиною проблем на підприємстві є відсутність лісу для кріплення гірничих виробок, без якого неможливо проводити монтажні роботи під землею.

"Раніше зазначені матеріали для монтажних робіт поставляли з підконтрольної Україні території. Сьогодні, у зв'язку із забороною переміщення вантажів на окуповану територію в рамках рішення РНБО України, вказаний матеріал на шахту не надходить", - пише координатор групи.

Командування 1-го армійського корпусу ДНР заборонило командирам частин і підрозділів у першій лінії допускати на позиції сторонніх осіб, зокрема колишніх військовослужбовців цих частин і підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі в ДНР з лютого не отримують зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі