четвер, 07 листопада 2019 17:48

Розведення військ у Золотому: Хомчак заявив, що у селищі тихо

Розведення військ у Золотому: Хомчак заявив, що у селищі тихо
Руслан Хомчак заявив про те, зо в Золотому цілковита безпека. Фото: РБК

У Генеральному штабі Збройних сил заявляють про повну безпеку в Золотому-4.

Начальник штабу Руслан Хомчак заявив про те, що населений пункт жодного разу не обстрілювали, пише РБК.

Такий результат через те, що ділянки розведення до самого населеного пункту не заходить, а сусідня Катеринівка частково потрапляє в область розведення.

"Сім днів тиші було витримано в області, яка розводилася. Відтоді не було тут жодних порушень. У районі хутора Вільний обстріли відбуваються, а в області розведення - ні", - каже Хомчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики в районі Станиці Луганської залишаються на своїх позиціях - Порошенко

Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, який відвідав Донбас у складі делегації зарубіжних послів, підтвердив те, що Україна виконала зобов'язання для зустрічі "нормандської четвірки".

"Це розведення - частина підготовки до майбутнього саміту. Дуже важливо, що після того, як військові покинуть цю територію, до цієї зони увійшли українські поліцейські та нацгвардійці. Це дійсно буде ефективним у забезпеченні безпеки в Золотому", - заявив дипломат.

Російські окупаційні війська почали більше мінувати територію вздовж лінії зіткнення та у "сірій зоні".

"З початку листопада зросла інтенсивність проведення ворогом інженерних робіт, у тому числі з мінування місцевості вздовж лінії зіткнення включно з так званою сірою зоною", - повідомив на брифінгу речник Міноборони Максим Праута.

Зараз ви читаєте новину «Розведення військ у Золотому: Хомчак заявив, що у селищі тихо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі