четвер, 11 жовтня 2018 16:55

Розповів, як мінували поля - водій взводу бойовиків здався поліції

Розповів, як мінували поля - водій взводу бойовиків здався поліції
Водій взводу саперів здався поліції / фото: РИІ

Житель окупованої Горлівки 1,5 роки служив на передових позиціях терористів.

34-річний горлівчанин розповів правоохоронцям, що з кінця 2016-го перебував у складі незаконних збройних формувань, повідомляє поліція Донецької області.

До терористів найманець прийшов у пошуках заробітку.

"Після декількох місяців навчання новобранцю видали автомат та екіпірували. Він був призначений на посаду водія взводу саперів. В обов'язки бойовика входило обслуговування бойової машини та доставка військовослужбовців на передові позиції в околицях Горлівки. Чоловік каже, що військові "Урали" були привезені з РФ, а сапери мінували і лісопосадки, і поля з зерном", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моє виробництво Царьов оголосив першою пекарнею ДНР

За словами екс-найманця, у складі його підрозділу біло з десяток бойовиків, які служили з 2014-го, решта особового складу постійно змінювалася через "текучку".

Згодом найманець залишив лави "ДНР" і поїхав до Росії, де змінив декілька місць роботи, але потім вирішив розпочати нове життя на території, підконтрольній Україні.

На даний момент він надає свідчення та співпрацює зі слідством. Поліцейські перевіряють діяльність колишнього бойовика у складі військ "ДНР".

У мережі показали фото ліквідованого бойовика. 24-річний Євген Сергієнко на прізвисько "Сірий" загинув поблизу Горлівки на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Розповів, як мінували поля - водій взводу бойовиків здався поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі