середа, 15 травня 2019 18:30

Розповіли нові подробиці про українські ракети "Нептун"

Наступний етап випробувань ракет РК-360МЦ "Нептун" буде відбуватись у травні 2019-го року.

Таке припущення виникло в експертів після візиту Секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Турчинова на КБ "ЛУЧ", пише Український мілітарний портал.

Серед оприлюднених прес-службою світлин була помічена ракета Р-360 на стендових випробуваннях. В ході стендових випробувань відпрацьовуються різні режими роботи всіх систем та механізмів ракети.

Автор: УМП
  Ракета Р-360 з комплексу "Нептун" на стендових випробуваннях
Ракета Р-360 з комплексу "Нептун" на стендових випробуваннях

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розробляє 4 типи нових супутників

Попередній етап випробувань проводився 5 квітня 2019-го року на полігоні в Одеській області. Під час нього ракета пролетіла 225 кілометрів на різних висотах та змінюючи траєкторію польоту.

В ході цих випробувань всі системи відпрацювали штатно та відповідно необхідним технічним показникам.

На наступних етапах має відбутися випробування бойової частини та системи самонаведення.

"Нептун" – це комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою Р-360. Комплекс призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіоконтрастних цілей у простих і складних метеорологічних умовах, у будь-який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

До 456-ї авіаційної бригади на Вінниччину після ремонту, модернізації та часткового переобладнання повернувся літак Ан-26.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли нові подробиці про українські ракети "Нептун"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі