понеділок, 11 червня 2018 13:21

Розпалював польсько-українську ворожнечу: впіймали агента Росії

Розпалював польсько-українську ворожнечу: впіймали агента Росії
Затримали російського розпалювача україно-польського конфлітку. Фото: "Радіо Свобода"

Українська спецслужба впіймала російського агента, який розпалював ворожнечу між Україною та Польщею.

Зловмисника затримали у Хмельницькій області, коли він проводив антиукраїнську пропаганду в інтересах Росії. Повідомив прес-центр СБУ.

"Мешканець Кам'янець-Подільського, був завербований представниками ФСБ під час періодичних виїздів до Росії. Перебував у російській політичній організації "Национальное освободительное движение". За завданням "кураторів" агітатор виготовляв листівки, нібито від українських націоналістів, із закликами до агресивних дій стосовно поляків, які проживають на території України", - розповіли силовики.

Зазначається, що агітлистівки російський агент отримував від "замовників" через інтернет. Поширював їх у популярних серед іноземних туристів історичних та культурних місцях регіону.

"Агітатор адміністрував спільноту в одній із соціальних мереж, через яку поширював матеріали щодо підтримки терористичних організацій ЛДНР. Він виправдовував російську військову агресію проти України", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко отримав нову посаду в ДНР

Зловмисника фінансували представники спецслужб РФ з використанням криптовалюти.

При обшуку помешкання "агента" знайшли матеріали з антипольською та проросійською пропагандою. Також комп'ютерну техніку із доказами протиправних дій. Тривають слідчі дії.

Розвідник бойовиків вийшов на позиції українських військових поблизу села Піски на Донеччині, отримавши перше бойове завдання. Він вирішив добровільно здатися.

Зараз ви читаєте новину «Розпалював польсько-українську ворожнечу: впіймали агента Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі