неділя, 16 лютого 2020 05:57

Розкрили масштабну схему контрабанди цигарок з ОРДЛО

Розкрили масштабну схему контрабанди цигарок з ОРДЛО
Прокуратура розкрила контрабанду цигарок з ОРДЛО. Фото: Уніан

Прокуратура Донецької області викрила ряд місць в 4 областях України, де накопичувалася контрафактна тютюнова продукція з тимчасово непідконтрольної території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Вилучено 750 тис. пачок цигарок на загальну суму понад 20 млн грн, повідомили в Офісі генерального прокурора.

"15 лютого 2020 по результатам проведення більш 90 обшуків на території 4 областей (залучено понад 500 правоохоронців) за місцями проживання фігурантів, складських та офісних приміщеннях виявлено та вилучено 1,5 тис. ящиків тютюнових виробів (750 тис. пачок цигарок) на загальну суму більше 20 млн грн, кошти на суму понад 900 тис. грн, які були отримані від злочинної діяльності, чорнові записи, комп'ютерна техніка, а також вогнепальну зброю і патрони", - сказано в повідомленні.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що група місцевих жителів Донеччини, діючи за попередньою змовою з невстановленими військовослужбовцями ЗС України, організували переміщення через лінію розмежування контрафактних тютюнових виробів у великих обсягах, які в подальшому розповсюджували по території України.

"Готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно. Встановлюються всі обставини злочинної діяльності і коло причетних до злочинів осіб", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рефрижераторі виявили молодих нелегалів

Раніше, на кордоні в Одеській обл. затримали іноземця, який доставляв наркотики в Молдову через Україну.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили масштабну схему контрабанди цигарок з ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі