пʼятниця, 23 грудня 2022 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни прорвалися у промзону під Бахмутом: ЗСУ влаштували "теплий прийом"

Росіяни прорвалися у промзону під Бахмутом: ЗСУ влаштували "теплий прийом"
ЗСУ знищили окупантів, що сховалися у промзоні під Бахмутом. Фото: скріншот з відео

У соцмережах оприлюднили видовищне відео знищення російських загарбників під Бахмутом Донецької області.

Підрозділ окупантів прорвався на територію промзони на околиці міста та спробували закріпитися у напівзруйнованих будівлях.

Своєю чергою, українські розвідники їх виявили, а артилеристи влаштували "теплий прийом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фортеця Бахмут: Зеленський зустрівся з воїнами на передовій

Бахмутський напрямок називають найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються. Російські військові та найманці намагаються взяти Бахмут з травня, але безрезультатно.

Торік в Бахмуті жили 70 тис. людей, а зараз там лишилися одиниці цивільних, наголосив президент Володимир Зеленський під час виступу в американському Конгресі 21 грудня.

"Там немає місця, яке не було б полито кровʼю. Там не буває години, коли не звучав би страшний гуркіт артилерії. Там один окоп може по кілька разів на день переходити з рук у руки після кривавих боїв, іноді рукопашних. Але український Донбас стоїть", – сказав президент.

Президент Росії Володимир Путін поставив своїм військам завдання – до Нового року захопити весь Донбас. Важливим для нього є Бахмут, заявив генерал армії та ексочільник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

20 грудня Володимир Зеленський приїхав у місто Бахмут на Донеччині. Глава держави вручив українським воїнам відзнаки під звуки вибухів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни прорвалися у промзону під Бахмутом: ЗСУ влаштували "теплий прийом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі