понеділок, 19 грудня 2022 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни планують масовані піхотні атаки на Україну – Подоляк

Росіяни планують масовані піхотні атаки на Україну – Подоляк
Радник голови ОП Михайло Подоляк попередив про плани Кремля щодо масованих піхотних атак. Фото: ОП

Російська Федерація вже набрала та навчає солдатів, яких можуть залучити у масованих атаках піхоти.

Російські військові планують масовані піхотні атаки, подібні до тих, які Радянський Союз практикував під час Другої світової війни, повідомив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю The New York Times.

Піхотні атаки Подоляк назвав однією з кількох можливих загроз, з якими Україна може зіткнутися з боку РФ взимку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїздка Путіна до Мінська: генерал Наєв стривожив заявою

"Політичне керівництво Росії явно відмовляється визнавати тактичні поразки, що вже мали місце, і чіпляється за будь-які, навіть найпримарніші, шанси змінити ситуацію на свою користь", – сказав він.

Росія знову може спробувати напасти на Україну з півночі. Можливо, це станеться приблизно до "річниці" її першої невдалої спроби захопити Київ у лютому цьогоріч. Україна готується, заявив командувач ОК "Південь", генерал-майор Андрій Ковальчук.

Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів для агресії проти України. Російський ворог знову піде на Київ, сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Росія хотітиме здійснити нову масштабну атаку на Україну вже наступного року, впевнений президент Володимир Зеленський.

Найближчими місяцями російські війська можуть відновити спроби наступальних операцій на двох основних напрямках: на північному сході України вздовж кордону Харківської та Луганської областей або Донецької області, за даними американського Інституту вивчення війни.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни планують масовані піхотні атаки на Україну – Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі