вівторок, 23 червня 2020 20:23

Росія зможе руками "нових росіян" на Донбасі влаштовувати теракти

У політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи потрібно обговорювати несаконну паспортизацію жителів Донбасу що два тижні, щоб тема не зникала. Про це говорить експертка Центру дослідження проблем громадянського суспільства Марія Кучеренко.

Жителям ОРДЛО з російськими паспортами, отриманими в період з 25 червня по 1 липня 2020 року, дозволили голосувати за поправки в російській конституції.

"Це голосування – фасад, який має показати всенародну підтримку Путіна. Москва може "защищать русских граждан за рубежом". От їм і видають ці документи тисячами. 2014-го деякі жителі Донбасу отримували паспорти ЛДНР, бо були в "ополченії" і втратили або показово знищили українські документи. Інша категорія – російські офіцери і працівники ФСБ і ГУ ГШ. Вони мають російські документи, але деякі місії виконували тривалий час і теж отримували паспорти "республік". Фіксувались і факти отримання такими людьми українських документів – за серйозні суми. Якщо погодимося на форсоване повернення тих територій, можемо інтегрувати цих спеціалістів як місцевих. Це постійна загроза. Росія зможе руками цих людей влаштовувати теракти", - каже Марія Кучеренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ймовірні варіанти ескалації конфлікту на Донбасі

ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З МАРІЄЮ КУЧЕРЕНКО ЧИТАЙТЕ У ПОТОЧНОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА".

Окупаційна влада так званої ЛНР дозволила виїзд у Ростовську область місцевим жителям за російськими паспортами.

Зараз ви читаєте новину «Росія зможе руками "нових росіян" на Донбасі влаштовувати теракти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі