четвер, 19 березня 2020 22:25

Росіянин хотів на службу в Нацгвардію. Його перевіряє контррозвідка

Росіянин хотів на службу в Нацгвардію. Його перевіряє контррозвідка
У чоловіка виявили зв'язки з розвідкою РФ. Фото: СБУ

Громадянин Росії намагався поступити на військову службу в підрозділи Національної гвардії, яка притягається до проведення операції Об'єднаних сил.

Оперативники військової контррозвідки СБУ встановили, що уродженець міста Славутич Київської обл, після отримання в Росії середньої освіти, проходив строкову службу в ЗС РФ і брав участь в бойових діях на території Кавказу.

У 2014 році чоловік прибув до Києва, де проживають його родичі. У січні 2020 року він спробував укласти контракт про проходження військової служби в одному з спецпідрозділів Нацгвардії.

При подачі документів чоловік свідомо не надав інформацію про наявність паспорта громадянина РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі самоліквідувався бойовик: показали фото

Контррозвідники СБУ виявили особисті контакти чоловіка з представниками російських правоохоронних органів, зокрема на тимчасово-окупованій території України.

Зараз перевіряється інформація про причетність російського громадянина до мережі військової розвідки Росії.

Міського голову Світлодарська Донецької обл., який підозрюється в зазіханні на територіальну цілісність України, взяли під варту.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин хотів на службу в Нацгвардію. Його перевіряє контррозвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі