середа, 29 травня 2019 12:00

Росіяни збили український гелікоптер: загинули 11 бійців і генерал Кульчицький

Автор: Новинарня
  Збитий російськими бойовиками гелікоптер Мі-8 віз українських бійців з ротації.
Збитий російськими бойовиками гелікоптер Мі-8 віз українських бійців з ротації.

5 років тому - 29 травня 2014-го біля Слов'янська під горою Карачун проросійські терористи з переносного зенітно-ракетного комплексу збили гелікоптер Мі-8МТ Національної гвардії України

Того дня захисники України розвантажили харчі та провели ротацію особового складу, який брав участь в Антитерористичній операції. Коли бійці повертались додому, їх із лісосмуги обстріляли російські бойовики, влучили по паливному баку, через що гелікоптер вибухнув.

Серед живих залишився старший лейтенант, штурман екіпажу Олександр Макеєнко.

Його у важкому стані відправили до Харківського госпіталю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили загальну кількість загиблих нацгвардійців за 5 років війни

Автор: Ветерани.ua
  Серед загиблих - генерал-майор, начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України Сергій Кульчицький
Серед загиблих - генерал-майор, начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України Сергій Кульчицький

У результаті теракту загинули 12 українців - 6 бійців Національної гвардії України, 6 працівників національної роти міліції Управління Міністерства внутрішніх справ України в Івано-Франківській області та один член екіпажу. Серед загиблих також був генерал-майор, начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України Сергій Кульчицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпатті попрощалися із вояками, що загинули у вертольоті Мі-8 під Слов'янськом

Загиблих поховали 30 травня 2014-го, над ними панахиду служили священики різних конфесій.

У день збиття вертольоту у вже звільненому Слов'янську на жалобний мітинг вийшли містяни. В Івано-Франківську, з якого родом були 6 військових, провели траурну панахиду.

12 квітня 2014-го о 09:00 проросійські активісти на чолі з російськими кадровими військовими захопили будівлю райвідділу міліції у Слов'янську на Донеччині.

Усередині будівлі знаходилося близько 300 правоохоронців, які почали вести перемовини з терористами. Частина міліціонерів перейшла на сторону незаконних формувань.

Тодішній міський голова Неля Штепа всіляко допомагала окупантам. Після захоплення будівлі міліції бойовики захопили всі адміністративні будівлі міста і вивісили над ними прапор Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни збили український гелікоптер: загинули 11 бійців і генерал Кульчицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі