четвер, 28 жовтня 2021 01:57

Росіяни вимагають ввести Медведчука до складу Тристоронньої контактної групи

Росіяни вимагають ввести Медведчука до складу Тристоронньої контактної групи
Медведчук може ввійти до складу ТКГ. Фото: Українська правда

Росія вимагала від України прибрати зі складу делегації у Тристоронній контактній групі Галину Третьякову.

На її місце росіяни захотіли повернути нардепа від партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, повідомив представник української делегації у ТКГ журналіст Сергій Гармаш у Facebook.

Найманці також вимагали пояснити застосування дронів Bayraktar на Донбасі 26 жовтня. Крім того, обговорювалося питання про доступ РФ до заарештованого Україною російського бойовика Андрія Косяка.

Російська сторона знову фактично заблокувала усі питання гуманітарної підгрупи.

"Хочуть мати справу лише з кумом Путіна. Озвучувалася навіть ідея в односторонньому порядку віддати трьох жінок Україні, але лише "в особі Медведчука". Україна в особі кума Путіна – це цікавий образ", – написав він.

"Звичайно, ніхто не диктуватиме Україні, кого їй включати до складу своєї делегації", – зазначив журналіст.

"Насправді, вони вже просто не можуть придумати зрозумілих причин, що пояснюють невиконання рішень Нормандської четвірки про обмін полоненими та відкриття КПВВ у Щасті та Золотому. Тому висувають абсолютно абсурдні, спочатку нездійсненні вимоги, щоб заблокувати роботу підгрупи", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книга, яку хотів заборонити Медведчук, стала найбільш знаковою для українців

Державне бюро розслідувань перевіряє інформацію про постачання структур, наближених до нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, дизельного палива з РФ в Україну за заниженими цінами.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вимагають ввести Медведчука до складу Тристоронньої контактної групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі