пʼятниця, 14 вересня 2018 17:38

Росія влаштувала провокацію в Азовському морі

Росія влаштувала провокацію в Азовському морі
Російський прикордонний катер створив небезпечну ситуацію в Азовському морі. Фото: Facebook

Російський прикордонний катер влаштував провокацію в Азовському морі.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України на сторінці у Facebook.

"У районі Довжанської коси під час несення служби катер Маріупольського загону морської охорони виявив російський прикордонний сторожовий катер типу "Мангуст". Під час опитування російський екіпаж повідомив, що слідує згідно з завданням, однак після цього змінив курс і вирушив у напрямку українського катера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресія Росії в Азовському морі: Україна посилює сухопутні війська

При цьому він здійснював небезпечні маневри і наблизився на декілька метрів до катера Держприкордонслужби. Росіянам порекомендували змінити курс, на що вони знову відповіли небезпечним маневром, створюючи небезпечні умови навігації. Далі російський прикордонний сторожовий катер все ж змінив напрямок руху", - йдеться у повідомленні.

Тим часом 11 вересня у Бердянську на воду спустили 2 малих броньованих артилерійських катери – "Кременчук" і "Лубни". Новий патруль посилить присутність Військово-морських сил ЗС України в акваторії Азовського моря та проведення розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Росія влаштувала провокацію в Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі