четвер, 25 квітня 2019 07:53

"Росія посилює напад на територіальну цілісність України" - реакція Держдепу на російські паспорти жителям Донбасу

"Росія посилює напад на територіальну цілісність України" - реакція Держдепу на російські паспорти жителям Донбасу
США засуджують рішення президента РФ Володимира Путіна про спрощене надання російського громадянства українцям, які проживають на окупованому Донбасі. Фото - Українські новини

Сполучені Штати засуджують рішення президента Росії Володимира Путіна про спрощене надання російського громадянства українцям, які проживають на окупованому Донбасі. Про це йдеться у заяві Державного департаменту США.

"Росія, завдяки цій надзвичайно провокаційній акції, посилює свій напад на суверенітет і територіальну цілісність України", – зазначають у Вашингтоні.

Держдеп вважає, що рішення Путіна створює серйозну перешкоду для виконання Мінських угод і реінтеграції Донбасу. І нагадує, що за підписаними Росією Мінськими угодами український уряд має повністю відновити контроль на Донбасом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада безпеки ООН проведе екстрене засідання через видачу Росією паспортів на Донбасі

У Держдепі також зауважили, що рішення про видачу російський паспортів Путін ухвалив через три дні після виборів президента України, яким став Володимир Зеленський.

"Новообраний президент Зеленський неодноразово висловлював свою готовність серйозно співпрацювати з Росією щодо виконання Мінських угод і припинити конфлікт на сході України, який забрав близько 13 тисяч життів. Тепер Росія має вирішити, вона хоче продовжувати ескалацію напруженості чи виконати свої зобов'язання за Мінськими домовленостями", – йдеться у заяві.

24 квітня президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених ДНР і ЛНР. Українські дипломати висловили рішучий протест проти цього. Президент Петро Порошенко виступив із терміновим зверненням щодо цієї ситуації. В українському уряді закликали мешканців окупованих територій не приймати російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «"Росія посилює напад на територіальну цілісність України" - реакція Держдепу на російські паспорти жителям Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі