середа, 17 квітня 2019 12:18

Росія перекинула батальйонно-тактичну групу до кордону України

Росія перекинула батальйонно-тактичну групу до кордону України
На кордоні з Україною Росія перед першим туром виборів уже зосередила 29 батальйонно-тактичних груп / фото: 5 канал

На кордоні України напередодні другого туру виборів президента України спостерігається збільшення кількості російських військових.

Також зараз загострюється ситуація на Донбасі, заявляє міністр оборони Степан Полторак.

"Про ситуацію на кордоні України особливо зараз, коли ми готуємося до другого туру виборів, ми бачимо збільшення кількості російських військових на одну батальйонно-тактичну групу. Їх було 28, а сьогодні — 29. Ця група перед першим туром зайшла і стала поруч із кордоном Україна", — сказав Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Донбасі триває довше Першої світової

У зоні бойових дій на Донбасі є контрольоване загострення та перехід противника на нову стратегію дій.

"Зараз противник прийшов до тактики застосування забороненого озброєння, паралельно з застосуванням диверсійно-розвідувальних груп. Тобто застосовуються міномети, і під час мінометного обстрілу, особливо 128-мм мінометів, діють диверсійні групи, перед якими стоїть завдання — знищення і розвідка наших підрозділів. Наведемо приклад: 15 квітня під Маріуполем — диверсійна група вийшла на наш підрозділ під прикриттям артилерійського обстрілу — була своєчасно виявлена: 2 терористи знищено, троє дістали поранення, а також було захоплене їхнє озброєння", — зазначив Полторак.

Батальйонна тактична група — тимчасове військове формування, що створюється на базі батальйону для ведення бою. Призначена для проведення розвідувально-пошукових, рейдових, блокувальних, штурмових дій, обходів, охорони важливих об'єктів і комунікацій, супроводження колон. У складі має танковий батальйон, артилерійським дивізіон, інженерно-саперною роту, розвідувальний взвод батальйон піхоти та роту забезпечення.

Раніше голова РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія й далі збільшує війська біля східних рубежів нашої країни.

8 армія Південного округу Російської Федерації вже стоїть неподалік українського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекинула батальйонно-тактичну групу до кордону України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі