четвер, 09 серпня 2018 14:05

Російські пропагандисти поїхали на Донбас знімати фейки

Російські пропагандисти поїхали на Донбас знімати фейки
Російські ЗМІ знімають на Донбасі фейкові сюжети нібито з технікою ЗСУ / фото: Голос Правди

Російські ЗМІ в ОРДЛО з пропагандистською метою знімають постановочні сюжети, в яких показують нібито знищену техніку Збройних сил України.

"Російська Федерація вживає інтенсивні заходи з посилення інформаційної агресії проти України. З початку серпня під керівництвом Центру інформаційно-психологічної боротьби (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ проводяться зйомки відеосюжетів у районах передових позицій з'єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ", – каже речник Міноборони Олександр Мотузяник.

"До роботи залучено знімальні групи провідних російських телеканалів та особовий склад і техніка підрозділів противника. Для зйомок постановочних сцен в районі Дебальцевого противником на буксирах доставлено окремі зразки пошкодженого озброєння і техніки з розпізнавальними знаками та символікою ЗС України", – зазначив полковник Мотузяник.

Для фабрикування й розповсюдження викривленої й упередженої інформації, частина відзнятих матеріалів монтується у формі відео, яке нібито знято на мобільні телефони місцевих мешканців і рядового особового складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трансляція самогубств і фейковий контент: що зробить Цукерберг для безпеки в Facebook

"Створені у такий спосіб "фейки" нав'язуватимуться російському населенню, мешканцям окупованих територій і світовій спільноті як "достовірна інформація" з метою провокування антиукраїнських настроїв напередодні святкування 27-ї річниці Незалежності України", – пояснив речник Міноборони.

У мережі підняли на сміх фейк російських пропагандистів про танки на пляжах Маріуполя Донецької області, який раптово географічно виявився розташований в Калінінградській області, Росія. Відповідні фото й відео в Twitter опублікував блогер під ніком Necro Mancer.

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти поїхали на Донбас знімати фейки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі